Algemeen

 

Uw vliegticket

Het is erg belangrijk dat uw naam op de vliegticket en uw paspoort overeenkomen. Voor dames geldt extra attentie (meisjesnaam). Zorg dat u op uw aanmeldingsformulier de voornamen en achternaam invult zoals dat in uw paspoort vermeld staat. Als de naam op uw ticket afwijkt van uw paspoort kan dat grote problemen bij de luchtvaartmaatschappij en de immigratiedienst in de USA veroorzaken.

Uw paspoort en visum

Sinds januari 2009 moet u vooraf via internet toestemming vragen om naar de USA te mogen vliegen.
U gaat naar de site: https://esta.cbp.dhs.gov
Klik op Nederlands en volg verder de aanwijzigingen. De kosten bedragen $ 14 per aanvraag.
Toestemming wordt meestal binnen 1 minuut verleend en is maximaal 2 jaar geldig (of korter als uw paspoort eerder verloopt)

Paspoort moet 3 maanden na terugreisdatum geldig zijn !

Creditcard en geld

Wij adviseren uw een creditcard mee te nemen. Met Mastercard of Visa kunt u overal terecht. Vooral in hotels is het makkelijk om op die manier persoonlijke uitgaven op uw kamer te boeken en bij uitchecken af te rekenen. Zonder creditcard wordt altijd om een cash voorschot gevraagd.
Voor kleine betalingen (zoals lunches, fooien e.d.) is contant geld altijd handig. U kunt vrijwel overal pinnen in de USA.

Kamerindeling

De meeste kamers zijn ‘Double Queen’ dwz. 2 Queen size bedden op een kamer. Op verzoek kan ook een kamer met 1 King size bed aangevraagd worden. Roken op hotelkamers is niet toegestaan in de USA. Soms moet hiervoor een verklaring worden getekend.